Založ si blog

Rešpektujem rozhodnutie Najvyššieho súdu v prípade ĽSNS

Najvyšší súd rozhodol v prípade (ne)rozpustenia ĽS NS. Pravdu povediac som takéto rozhodnutie očakával. Ľudáci po rozpustení ich predchádzajúcej strany pochopili, že do stanov, ani do programu strany nemôžu dať tie body, ktoré sú v rozpore s ústavou, alebo s legislatívou Slovenskej republiky. Jednoducho v záujme legality svojej „novej“ strany sa umúdrili.

Ako však povedal niekoľkokrát ich „vodca“ zostali takými ako boli. Nemenia sa. Verím tomu. Naozaj im v tomto verím. Ich ciele sú také aké boli predtým. Nevyhovuje im demokracia a radi by tu mali stavovský štát. Nahlas to však povedať nemôžu. Aspoň oficiálne nie. Voličská podpora ich pomaly dostala do médií, politici začali s nimi polemizovať, niekedy sa zdá, že nachádzajú s niektorými politickými stranami programový prienik.

Niekoľko krát som vyslovil názor, že v čase, keď zjavne porušovali zákony a jasne proklamovali svoj príklon k ideológiám blízkym fašizmu a nacizmu sa nič nedialo. Boli považovaní za akýsi politický folklór, niečo okrajové a zaujímavé len pre večerné správy. Fakľové pochody, čierne uniformy veľmi pripomínajúce uniformy Hlinkovej gardy, nájazdy na rómske osady, kladenie odporu pri zatýkaní, sympatizovanie s politikmi Slovenského štátu, popieranie holokaustu. Nehovoriac o excesoch členov strany. Súdy doteraz nenašli porušenie zákona. Rešpektujem to, pretože si vážim demokraciu a nezávislosť súdov. V každom prípade som si istý, že ľudáci, ak by sa nebodaj dostali k moci by demokraciu pošliapali svojimi bagandžami raz dva.

Je to teda na voličoch. Je na nich aby rozmýšľali a nenechali sa klamať. Chcem zároveň podotknúť, že nebudem ospravedlňovať voličov ĽS NS, pretože kto chce, vie akí sú jeho politici a čo je ich cieľom. Ak sú rozhodnutí ich voliť v nádeji, že im ide o prospech Slovenska, tak budú niesť aj podiel zodpovednosti za politiku, ktorú bude táto strana robiť.

Pre mňa zostáva v súvislosti s ĽS NS jedna jasná pravda. Nenávisť nie je politika. Nenávisť je len nenávisť.

O nás bez nás!

20.05.2021

Je celkom jasné, že videnie ministerky kultúry Natálie Milanovej v hodnotení činnosti Múzea SNP je diametrálne odlišné od hodnotení špičkových historikov, ako aj ľudí, ktorí niečo dosiahli v slovenskej spoločnosti. Je diametrálne odlišné aj od hodnotení našich partnerov v Českej republike, Poľsku, Nemecku, Francúzsku, alebo USA. Je mi to naozaj ľúto, pretože [...]

Najskôr mysli a potom argumentuj!

03.11.2020

Celoplošné testovanie výrazne polarizovalo slovenskú spoločnosť. Nejdem teraz polemizovať o jeho potrebnosti alebo nepotrebnosti. Skôr ma zaráža spôsob argumentácie jeho odporcov, ako aj jeho zástancov. Odporcovia prirovnávajú celoplošné testovanie a jeho realizáciu s obdobím Slovenského štátu, ktorý z rasových dôvodov potláčal občianske práva rasovo prenasledovaných [...]

O zodpovednosti politických strán

08.04.2020

Vláda hľadá finančné prostriedky na zvládnutie koronavírusu a následkov z neho vyplývajúcich. Škrtá sa v zásade všade a všetko. Politické strany hovoria o zodpovednosti a o tom, že sa máme všetci pripraviť na horšie časy.. Naozaj by som uvítal, keby sa tak začali správať aj politické subjekty. Z hľadiska výsledku volieb dostali všetky politické strany, ktoré [...]

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.

Stano Mičev

Snažím sa myslieť ľavicovo...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 32855x
Priemerná čítanosť článkov: 2987x

Autor blogu

Kategórie