Založ si blog

Rešpektujem rozhodnutie Najvyššieho súdu v prípade ĽSNS

Najvyšší súd rozhodol v prípade (ne)rozpustenia ĽS NS. Pravdu povediac som takéto rozhodnutie očakával. Ľudáci po rozpustení ich predchádzajúcej strany pochopili, že do stanov, ani do programu strany nemôžu dať tie body, ktoré sú v rozpore s ústavou, alebo s legislatívou Slovenskej republiky. Jednoducho v záujme legality svojej „novej“ strany sa umúdrili.

Ako však povedal niekoľkokrát ich „vodca“ zostali takými ako boli. Nemenia sa. Verím tomu. Naozaj im v tomto verím. Ich ciele sú také aké boli predtým. Nevyhovuje im demokracia a radi by tu mali stavovský štát. Nahlas to však povedať nemôžu. Aspoň oficiálne nie. Voličská podpora ich pomaly dostala do médií, politici začali s nimi polemizovať, niekedy sa zdá, že nachádzajú s niektorými politickými stranami programový prienik.

Niekoľko krát som vyslovil názor, že v čase, keď zjavne porušovali zákony a jasne proklamovali svoj príklon k ideológiám blízkym fašizmu a nacizmu sa nič nedialo. Boli považovaní za akýsi politický folklór, niečo okrajové a zaujímavé len pre večerné správy. Fakľové pochody, čierne uniformy veľmi pripomínajúce uniformy Hlinkovej gardy, nájazdy na rómske osady, kladenie odporu pri zatýkaní, sympatizovanie s politikmi Slovenského štátu, popieranie holokaustu. Nehovoriac o excesoch členov strany. Súdy doteraz nenašli porušenie zákona. Rešpektujem to, pretože si vážim demokraciu a nezávislosť súdov. V každom prípade som si istý, že ľudáci, ak by sa nebodaj dostali k moci by demokraciu pošliapali svojimi bagandžami raz dva.

Je to teda na voličoch. Je na nich aby rozmýšľali a nenechali sa klamať. Chcem zároveň podotknúť, že nebudem ospravedlňovať voličov ĽS NS, pretože kto chce, vie akí sú jeho politici a čo je ich cieľom. Ak sú rozhodnutí ich voliť v nádeji, že im ide o prospech Slovenska, tak budú niesť aj podiel zodpovednosti za politiku, ktorú bude táto strana robiť.

Pre mňa zostáva v súvislosti s ĽS NS jedna jasná pravda. Nenávisť nie je politika. Nenávisť je len nenávisť.

O nás bez nás!

20.05.2021

Je celkom jasné, že videnie ministerky kultúry Natálie Milanovej v hodnotení činnosti Múzea SNP je diametrálne odlišné od hodnotení špičkových historikov, ako aj ľudí, ktorí niečo dosiahli v slovenskej spoločnosti. Je diametrálne odlišné aj od hodnotení našich partnerov v Českej republike, Poľsku, Nemecku, Francúzsku, alebo USA. Je mi to naozaj ľúto, pretože [...]

Najskôr mysli a potom argumentuj!

03.11.2020

Celoplošné testovanie výrazne polarizovalo slovenskú spoločnosť. Nejdem teraz polemizovať o jeho potrebnosti alebo nepotrebnosti. Skôr ma zaráža spôsob argumentácie jeho odporcov, ako aj jeho zástancov. Odporcovia prirovnávajú celoplošné testovanie a jeho realizáciu s obdobím Slovenského štátu, ktorý z rasových dôvodov potláčal občianske práva rasovo prenasledovaných [...]

O zodpovednosti politických strán

08.04.2020

Vláda hľadá finančné prostriedky na zvládnutie koronavírusu a následkov z neho vyplývajúcich. Škrtá sa v zásade všade a všetko. Politické strany hovoria o zodpovednosti a o tom, že sa máme všetci pripraviť na horšie časy.. Naozaj by som uvítal, keby sa tak začali správať aj politické subjekty. Z hľadiska výsledku volieb dostali všetky politické strany, ktoré [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Stano Mičev

Snažím sa myslieť ľavicovo...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 32816x
Priemerná čítanosť článkov: 2983x

Autor blogu

Kategórie