Založ si blog

Kotlebov koniec?

Marian Kotleba zbalil kufre a onedlho odovzdá funkciu predsedu BBSK Jánovi Lunterovi.  Asi dobre vedel prečo kúpil „stranícke“ centrum v Jakube. Problém však bude mať. Problém s parkovaním. Autá so straníckym znakom parkovali doteraz na parkovisku BBSK a parkovisko v Jakube je trochu primalé na takýto autopark. Nuž ale to bude asi najmenší problém. Horšie pre neho je, že od neho odskakujú niektorí bývalí prívrženci.

Teraz má vodca rovnaký pocit, ako každý predseda strany, ktorý stráca pôdu pod nohami a prospechári vidia, že im nemá čo ponúknuť. Tvrdé jadro s neonacistickými sklonmi v ňom vidí politika, ktorý zanevrel na agresívnu politiku a aspoň rétorikou sa prispôsobil klasickým politickým stranám. Toto ich radikalizmu nesedí. Asi onedlho niekto túto agendu prevezme. Myslieť si však, že Kotleba sa poučil a približuje sa svojou politikou pravicovým konzervatívnym prúdom, je hlboký omyl. On to len celý čas kamufluje, aby sa zmestil do ústavného rámca. Kotleba nebude ani poslancom BBSK. Je predsa nedôstojné z funkcie predsedu si sadnúť na poslanecký stolec a okrem toho sám ako prst. Naozaj blbá situácia. Toto ho predsa nemôže osloviť. Keby bol aspoň v okrese Banská Bystrica voľby na poslanca vyhral. Ani to nie. Ledva sa tam prešplhal a v priebehu noci boli chvíle, keď úplný debakel bol na spadnutie.

Zdá sa že volič mu predsa len na jeho demagogické nezmysly neskočil. Ale predsa 23,24% znamená 47 502 voličov, čo je stále priveľa. Ukázalo sa, že je to strana vodcu. Nikto z iných kandidátov sa mu nepriblížil. Ani sebavedomý Uhrík. To hovorí o tom, že Kotlebova podpora u voličov jednoznačne presahuje podporu ĽS NS. Kotleba zbalil kufre len na úrade BBSK. Zanechal množstvo nástražných mín, ktoré bude potrebné odstraňovať. Kotlebovi je to už samozrejme jedno. Bude si môcť obnoviť svoju stranícku výplatu, aby ako vodca mohol žiť nadštandardne. Bude sa tak môcť sústrediť na prácu v NR SR. Alebo aj na prezidentské voľby? Myslím si, že jeho ego mu nahovára, že to zvládne. Dovolíme mu to? Politický boj proti reziduám fašizmu a nacizmu neskončil. 

O nás bez nás!

20.05.2021

Je celkom jasné, že videnie ministerky kultúry Natálie Milanovej v hodnotení činnosti Múzea SNP je diametrálne odlišné od hodnotení špičkových historikov, ako aj ľudí, ktorí niečo dosiahli v slovenskej spoločnosti. Je diametrálne odlišné aj od hodnotení našich partnerov v Českej republike, Poľsku, Nemecku, Francúzsku, alebo USA. Je mi to naozaj ľúto, pretože [...]

Najskôr mysli a potom argumentuj!

03.11.2020

Celoplošné testovanie výrazne polarizovalo slovenskú spoločnosť. Nejdem teraz polemizovať o jeho potrebnosti alebo nepotrebnosti. Skôr ma zaráža spôsob argumentácie jeho odporcov, ako aj jeho zástancov. Odporcovia prirovnávajú celoplošné testovanie a jeho realizáciu s obdobím Slovenského štátu, ktorý z rasových dôvodov potláčal občianske práva rasovo prenasledovaných [...]

O zodpovednosti politických strán

08.04.2020

Vláda hľadá finančné prostriedky na zvládnutie koronavírusu a následkov z neho vyplývajúcich. Škrtá sa v zásade všade a všetko. Politické strany hovoria o zodpovednosti a o tom, že sa máme všetci pripraviť na horšie časy.. Naozaj by som uvítal, keby sa tak začali správať aj politické subjekty. Z hľadiska výsledku volieb dostali všetky politické strany, ktoré [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:18

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Stano Mičev

Snažím sa myslieť ľavicovo...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 32804x
Priemerná čítanosť článkov: 2982x

Autor blogu

Kategórie